top of page

הר ציון – הר של מסורות יהודיות מוסלמיות ונוצריות ואווירת חג המולד בירושלים

"מעם ה' צבאות השוכן בהר ציון... כן יהיו המון כל הגויים הצובאים על הר ציון" (ישעיהו כ"ט, ח')הר ציון, פסגה מרתקת בליבה של ירושלים עם היסטוריה ארוכת שנים של מסורות עתיקות עוד מימי ביצורי ירושלים בימי המלך חזקיהו וקליטת הגולים משבטי ישראל, דרך מסורות נוצריות מימי הבית השני כמקום מושבם של האיסיים וכלה בויכוחים פוליטיים הבאים לידי ביטוי גם בימינו אנו בין שלושת הדתות המונותאיסטיות סביב הפולחן בהר הקדוש "אליו צובאים המון כל הגויים". הצטרפו אלינו ליום טיול מרתק בהר ציון ההר הקדוש לכל כך הרבה אנשים.


רוצים לשמוע על הטיולים בתפירה אישית שלנו?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אחד מהנציגים שלנו יצור איתך קשר בהקדם

מסלול הטיול

ביום טיול זה נצא להכיר את המסורות הדתיות שנקשרו אל ההר, נשמע את סיפור העמידה היהודי ברובע היהודי בגבורה במלחמת העצמאות על רקע השער הנושא את השם ציון. נכיר את המסורות הנוצריות, היהודיות והמוסלמיות סביב המקום בו התקיימה הסעודה האחרונה והקשר אל המלך דויד (נבי דאוד), נשמע על הנס הנוצרי החשוב שהתקיים בחדר הסעודה האחרונה (המקום לא משמש ככנסייה כך שניתנת אפשרות כניסה גם לדתיים).


נכיר את מסורות סיפורו של קבר דויד המלך, הויכוחים הארכיאולוגיים על עצם קיומו והמסורות החזקות שפותחו עד להפיכתו למקום תפילה יהודי ואתר עלייה לרגל חשוב, בימיה הראשונים של המדינה עת החליט מנכ"ל משרד הדתות הצעיר והנמרץ, הרב שמואל זנביל כהנא, להפוך את האזור לאתר עלייה לרגל חשוב לכלל הדתות המונותאיסטיות. נכיר את פועלו במוזיאון "מרתף השואה", מוזיאון השואה הראשון בעולם (שלא השתנה הרבה מאז 1948 ונלמד מעט על הנצחת השואה בימי מדינת ישראל הצעירה) ונסיים את הביקור באתר בכנסיית דורמציון הגרמנית, אתר המנציח את סיפור הירדמותה של מריה הקדושה, מרים אם המשיח, מסורת קתולית שנקשרה אל הר ציון. 


לאחר הסיורים בהר ננוח להפסקת צהריים ברובע היהודי ולקראת שעת בין ערביים נצא יחד אל הרובע הנוצרי הלובש חג בימיה האחרונים של השנה נשוטט בין סמטאותיה של העיר הלובשת חג ונלך בין הרחובות שמתקשטים לקראת חג המולד וראש השנה הנוצרי (תחושת חו"ל מרהיבה ברחובות ירושלים) לפני  שובנו חזרה


bottom of page